Succesvolle paneldiscussie ABN AMRO Uitmarkt Business Dag

Op 29 augustus vond de ABN AMRO Uitmarkt Business Dag plaats in het Koninklijk Concertgebouw, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum. De bijeenkomst is opgezet door de nieuwe samenwerking van ABN AMRO met de Uitmarkt. Het doel van de ABN AMRO Uitmarkt Business Dag was het delen van elkaars kennis en ervaring, inspiratie opdoen en netwerken.

Zo´n 300 gasten van culturele instellingen uit heel Nederland waren aanwezig op de ABN AMRO Uitmarkt Business Dag: podia, musea, kunstvakopleidingen, sectorinstituten, branche verenigingen, productiehuizen, orkesten, marketingorganisaties, fondsen, financiers, adviseurs en impresario’s.

Om 13.30 uur werd de Plenaire sessie gestart, geleid door Therèse van Schie. Tijdens vier korte, interactieve presentaties, afgewisseld met vragen en discussie met het publiek, kwamen actuele onderwerpen aan bod en deelde men kennis en ervaring met directeuren uit de culturele sector. In de namiddag werden er zeven workshops gegeven, waaronder de interactieve paneldiscussie Cultural Governance over de ‘De rol van de toezichthouder bij fondsenwerving’.

De mate waarin toezichthouders aan de organisatie een extra bijdrage kunnen leveren staat steeds vaker op de agenda, maar waar liggen de grenzen? En in hoeverre kun je als toezichthouder een succesvolle bijdrage leveren aan fondsenwerving? Aan de hand van praktijkvoorbeelden zijn er deze middag succesvolle ervaringen uitgewisseld over de rol van de toezichthouder bij fondsenwerving

BEKIJK OOK