ABN AMRO Uitmarkt Business Dag | 28 augustus

Het culturele seizoen zal feestelijk geopend worden in Amsterdam en de inspirerende ABN AMRO Uitmarkt Business Dag zal voorafgaand plaatsvinden op vrijdag 28 augustus.

Na het succes van vorige jaar organiseert de NVTC tijdens deze dag een break-out sessie van 16:40 -18:00 uur over ‘De Kunst van het Toezichthouden’ met o.a. Theodor Kockelkoren, Axel Rüger, Abdelkader Benali en Ralf Knegtmans.

Raden van Toezicht worden in belangrijke mate gevormd door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden. In veel mindere mate zitten er ‘inhoudelijke professionals’ (mensen met diepgaande kennis van het kunstproces) in de raden. Bij toezichtsorganen (commissariaten) in het bedrijfsleven wordt nu juist wel diepgaande kennis van het kernproces verwacht en soms zelfs geëist.

In deze workshop gaan we in op de taak en verantwoordelijkheid van de raad op het inhoudelijke beleid van een kunstinstelling. Zijn raden van toezicht zonder (voldoende) diepgaande kennis van het culturele product in staat om hun taak, de continuïteit en kwaliteit van de instelling, goed uit te oefenen? En, hoe verhoudt deze rol zich tot de verantwoordelijkheid van de directie.

Informeer voor aanmelding van deze dag en break-out sessie via info[@]nvtc.nl

 

BEKIJK OOK